AANHANGWAGEN LESSEN bij rijbewijsteam

Je E achter B rijbewijs haal je bij ons al in halve of een hele dag! Ook voor caravan.

N

Haal je E achter B in een halve dag

N

Binnen een week kun je starten

N

Lesuur aanhangwagen (50 minuten) € 62,-

N

Verschillende aanhangers

N

Puur maatwerk is natuurlijk mogelijk

Maak een keuze uit onze combipakketten

Bij ons heb je de keuze uit onderstaande pakketten. Alle onderstaande pakketten zijn ter voorbereiding op het E achter B-rijbewijs van het CBR. Al in het bezit van een E achter B rijbewijs? Maar moeite met achteruitrijden? In een training van 2 uur leer je de handigheidjes hier mee om te gaan. Kom met 2 personen of meer en geniet van een korting voor het halen van je E achter B rijbewijs. Weet je niet wat je moet kiezen? Boek dan een intakeles* van 75 minuten. Samen met onze instructeur (m/v) kies je dan het pakket dat bij jou past.

toelichting

Via onderstaande tabbladen krijg je meer informatie onze theorielessen, autorijlessen, de mogelijkheid van het volgen van een spoedcursus en de vele extra’s wanneer je voor Rijbewijsteam kiest!

Voor een E achter B-rijbewijs hoef je geen apart theoriecertificaat te behalen. Het is dus niet verplicht.

Voor het afleggen van een E achter B-rijbewijs moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Daarmee laat je zien dat je in staat bent om een auto te besturen. Wil je het rijbewijs E halen, dan moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • In het bezit zijn van een rijbewijs B.
 • 18 jaar of ouder zijn.
 • geslaagd zijn voor het praktijkexamen rijden met een aanhanger.

Welke aanhanger met rijbewijs B?

Met een rijbewijs B mag je een aanhanger besturen, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Een aanhanger met een toegestane maximum massa tot 750 kilo mag altijd met rijbewijs B getrokken worden. Het leeggewicht EN het laadvermogen van de auto en de aanhanger mogen samen niet boven de 3500 kilo uitkomen. 

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

Komt het leeggewicht en het laadvermogen boven de 3500 kilo uit? Dan heb je een rijbewijs BE nodig. Dit is eigenlijk de ‘E’ achter je rijbewijs B. Voor het rijbewijs BE heb je geen apart theoriecertificaat nodig, maar moet je wel slagen voor het prakijkexamen bij het CBR. Om het examen succesvol af te leggen heb je in veel gevallen een aantal rijlessen nodig om alles goed te kunnen beheersen.

Wat zijn de eisen om het BE rijbewijs te halen?

Het rijbewijs voor de aanhanger is de ‘E’ achter de B.

 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B.
 • Je moet minimaal 18 jaar zijn
 • en -vanzelfsprekend- slagen voor het CBR-praktijkexamen.

 

Schrijf je nu in bij rijbewijsteam

Via onderstaande button opent een nieuw tabblad waar je je in kan schrijven bij Rijbewijsteam!

over de aanhangwagen-opleiding (E achter B) van rijbewijsteam

Woon je in Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg, Arnemuiden, Goes, Terneuzen of daar ergens in de buurt? Dan is het halen van je E achter B-rijbewijs bij Rijbewijsteam de uitkomst.

 • In sommige gevallen heb je een E achter B-rijbewijs nodig. Heb je al ervaring met het rijden met een aanhanger, dan kijken we welke opleiding het beste bij jou past. Door onze aanpak ben je niet onnodig aan het lessen, maar is het puur maatwerk.
 • Ben je op zoek naar een passende E achter B-opleiding voor jouw medewerkers? Ook hier hebben we aantrekkelijke aanbiedingen voor. Wij denken graag mee in oplossingen zodat de planning hier ook goed op aansluit.
 • Al in het bezit van het E achter B-rijbewijs? Of je hebt een combinatie waar je mee mag rijden? Ook dan kan je een beroep doen op Rijbewijsteam. Dus moeite met bijvoorbeeld het achteruitrijden? Of wil je wat handige tips voor het rijden met een caravan? Wij helpen je graag op weg. 
 • Wij lessen van maandag t/m zaterdag.

Bel 0118 440 404 of stuur een Whatsapp 06 1753 05 00.

examen locaties en dagen van rijbewijsteam

CBR Vlissingen

CBR Goes

CBR Terneuzen

Andere CBR locaties op aanvraag

* E achter B-rijbewijs: het rijbewijs voor het met een auto voorttrekken van een aanhangwagen met een gewicht meer dan van 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen).
* CBR: staat voor Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Losse prijzen

 • Intakeles: 93,- (75 minuten) – bestel
 • Rijles: 62,- (50 minuten) – bestel
 • Praktijkexamen: 287,-  – bestel
 • Veilig rijden met een tour caravan: vanf 62,- (50 minuten) – bestel
 • Alle opleidingen exclusief  22,- administratiekosten
i

Geen theorie nodig

Dat is lekker toch. Je hebt geen extra theoriekennis nodig om te mogen starten met de opleiding voor je E achter B rijbewijs.

Online

Online zijn er genoeg voorbeelden te vinden over het rijden met een aanhangwagen of caravan. We fluisteren je graag wat suggesties voor.

s

In een halve dag voor elkaar

Het mooie aan de E achter B opleiding van Rijbewijsteam is dat je het kan doen binnen een hele of zelfs binnen een halve dag!

Meld je aan voor een proefles.

vele duizenden gingen jou voor.

Heel veel kandidaten hebben gebruik gemaakt van ons aanbod. Gewoon een proefles nemen. Je betaalt eenmalig de lesprijs. Bevalt het niet, dan mag je gewoon stoppen. Geen verplichtingen dus. Kennismaken met de instructeur (m/v), ‘voelen’ hoe de auto rijdt, de sfeer proeven, kennismaken met onze aanpak. Leerlingen uit Vlissingen, Oost-Souburg, Middelburg, Arnemuiden, Goes, Borsele, Terneuzen, Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen hebben gebruik gemaakt van dit unieke aanbod.

N

Wij halen je op. (auto)

veel gestelde vragen. 

In welke plaatsen in Zeeland geeft Rijbewijsteam rijles?

Onze focus ligt op Vlissingen, Middelburg en Goes. Maar, we hebben ook heel veel leerlingen in de omliggende kleinere plaatsen zoals Oost-Souburg, Ritthem, Koudekerke, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Borsele, Heinkenszand maar ook in Terneuzen, Oostburg, Axel en Zierikzee hebben we klanten. Eigenlijk kun je wel zeggen dat stilletjes aan steeds een groter deel van Zeeland ons werkgebied wordt.

Wat is het verschil tussen een proefles en een intakeles?

De proefles is puur voor jou om te kijken of je je rijbewijs wilt halen samen met ons. Niets meer en niets minder.

Bij een intakeles kijken we wat je niveau is, wat het verwachte aantal rijlessen is en welk pakket daar het beste bij past. Heb je fysieke, visuele of geestelijke beperkingen, dan kijken we tijdens deze intake ook hoe wij jou het beste kunnen helpen.

> Vraag proefles aan
> Vraag intakeles aan

Hoeveel rijlessen is er gemiddeld nodig?

Volgens de BOVAG ligt het landelijk gemiddelde op 42-45 uur. Maar bij ons ligt dat sowieso al een stuk lager. Het hangt gewoon van de leerling af. Net als op school. Tijdens een intakeles wordt samen met de rijinstructeur bepaalt hoeveel lessen je nodig denkt te hebben en wel pakket daar het beste bij past. Wil je examengarantie? Een Tussen Tijdse Toets? Theorielessen? Keuzes in overvloed.

Kan ik ook snel mijn rijbewijs halen bij Rijbewijsteam?

Dat hangt van jou af! Hoe langer je rijopleiding duurt, des te meer lessen je nodig hebt. Bij Rijbewijsteam kun je meerdere lessen per week doen. Dat betekent dat je sneller leert autorijden. Je rijbewijs halen kan bij Rijbewijsteam al binnen 1 maand!

Kan ik een reeds geplande rijles afzeggen?

Natuurlijk. Als het maar tijdig is. Is het meer dan 48 uur tot je les. Geen probleem. Is het minder dan 48 uur tot je les? Dan moeten we helaas de volledige lesprijs in rekening brengen. Er zijn uitzonderingen zoals de begrafenis van een overledene in de naaste familie (t/m 2de graad) of een eigen spoedopname in het ziekenhuis.

Is betalen in termijnen mogelijk?

Natuurlijk. Betalen bij ons kun je per les of gespreid in 2 tot 3 termijnen.. Wat jou het beste uitkomt. Voordat je examen gaat doen dient de opleiding volledig betaald te zijn.

meld je vandaag nog aan. alles voor jouw rijbewijs.

Samen met jou doen wij er alles aan om zo snel, zo goed en zo leuk mogelijk je rijbewijs te halen voor auto (B+E), motor en scooter. Maar ook voor theorielessen, taxibewijs, WRM, code95 en het volgen een opleiding voor rijinstructeur kun je bij ons prima terecht. Wij zijn niet voor niets marktleider in Vlissingen, Middelburg en Goes. Maar ook op andere plaatsen op Walcheren, de Bevelanden, Zeeuws-Vlaanderen zie je ons rondrijden. We zijn er voor heel Zeeland!

Meld je aan voor een opleidingbekijk pakketten